Visie en werkwijze

Visie

Net als onze ouders en voorouders ontwikkelen we al vroeg in onze jeugd gedragspatronen, die de omgeving van ons vraagt. Van ouder op ouder worden deze patronen onbewust doorgegeven. Niemand bedoelt het verkeerd, maar zo werkt het nou eenmaal als mensen zich niet bewust zijn van wie ze werkelijk zijn.

Als kind ben je volstrekt afhankelijk van je ouders en de omgeving. Je hebt liefde en aandacht nodig en je wilt erbij horen. Het kind gaat naarstig op zoek naar gedrag dat door de omgeving wordt gewenst en gaat zichzelf verlaten. Het geconditioneerde gedrag wordt verinnerlijkt en daar kan je in een later stadium behoorlijk last van krijgen.

Werkwijze

De enige weg om hieruit te komen is terug te keren naar de momenten waar je jezelf bent gaan verlaten. Op een diep niveau te doorzien en te ervaren waarom je dat deed. Omdat dit allemaal onbewust plaatsvond en nog steeds plaatsvindt, moeten we naar het onbewuste terugkeren. De ratio kan ons hier niet bij helpen.

Hoe doen we dat?

Ik breng je via een lichaamsgerichte meditatie naar een rustige staat van zijn. Je focus gaat naar binnen en het actieve denken komt langzaam tot rust. Vervolgens werk ik met visualisaties; geruststellende beelden, die je helpen te focussen op je intuitie.

Het werken met intuitie en hart-energie is kenmerkend voor mijn manier van werken. Ik ben energetisch hooggevoelig, waardoor ik je op dit niveau makkelijk kan volgen en jouw beelden kan vertalen naar wat er op dat moment belangrijk is om te doorzien.

Het klinkt wellicht wat abstract maar deze manier van werken is uiterst helder en kernachtig. Uiteindelijk gaat het erom dat je de liefde en waardering, die je buiten jezelf zoekt, leert geven aan jezelf.

Dat heet werken met het innerlijke kind. Jij bent de enige, die verbinding kan maken met het kind in jou en het alsnog te geven wat het nodig heeft. Dat zijn magische momenten waar heling plaatsvindt.

Natuurlijk gaat het om de integratie hiervan in jouw dagelijks leven. In elke sessie vertalen we wat je hebt ervaren naar jouw situatie en begeleid ik je hierbij. Je zult gaan merken, hoe bevrijdend het is om steeds meer jezelf te zijn, van jezelf te gaan houden en vandaar uit keuzes te maken, die echt bij jou passen.

Dat is natuurlijk een proces maar wel een bevrijdend proces! Je zal zien dat het leven je hierbij gaat helpen. Het leven is een mysterie en is er altijd op uit je dichter bij jezelf te brengen. Als je vriendschap sluit met jezelf, zal je zien dat alles meer gaat stromen.

Wees welkom

"Door schaduw naar het licht“